Αδίκησε τον εαυτό της στο «Stamford Bridge» η ΑΕΚ που έχασε με 3-1 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League μπροστά σε 10.000 οπαδούς της.
Διπλό λάθος από Γιόβιτς και Μπρινιόλι στο δεύτερο και καθοριστικό γκολ που έφερε τούμπα το παιχνίδι καθώς η Ένωση είχε προηγηθεί με γκολ του Μάγερ.
Έτσι είχαν αρχίσει Η ΑΕΚ είχε τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τετράδα στην άμυνα τους Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας και Πήλιο.
Στον άξονα ήταν ο Μαρίν με τον Βιτάλις, στα άκρα οι Μάγερ, Κοϊτά και στην επίθεση ο Ζίνι με τον Γιόβιτς.Για τη Σαχτάρ ο Ρίζνικ ήταν στο τέρμα και στην άμυνα οι Βινίσιους Τόμπιας, Μπόνταρ, Ματβιγένκο, και Πέδρο Ενρίκε.
Τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Οτσερέτκο, Πεδρίνιο και Μαρλόν Γκόμες ενώ στην επίθεση ήταν οι Άλισον Σαντάνα, Νέβερτον και Κάουα Ελίας.
Γκολάρα ο Μάγερ, πληγώθηκε από την άσπρη βούλα Η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τη Σαχτάρ και μόλις στο 3’ από το κόρνερ του Μάγερ ο Μουκουντί σημάδεψε το δοκάρι με δυνατή κεφαλιά κι ενώ ο Ρίζνικ είχε μείνει άγαλμα.
Σταδιακά οι Ουκρανοί άρχισαν να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους και στο 9’ είχαν μία καλή στιγμή με τον Άλισον, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι.
Στο 14’ και μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια ο Γιόβιτς αστόχησε μέσα από την περιοχή και φτάσαμε στο 28’ για να ανοίξει το σκορ η Ένωση.
Ο Πήλιος έκανε υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον αμαρκάριστο Μάγερ που με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.
Η χαρά των Κιτρινόμαυρων δεν κράτησε πολύ καθώς στο 33’ ο Κάβανα έδωσε πέναλτι μέσω VAR για μαρκάρισμα του Ρέβας στον Άλίσον και ο Πεδρίνιο από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-1 στο 34’.
Στο 38’ η Σαχτάρ είχε δοκάρι σε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Πέδρο Ενρίκε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να έχει δύο καλές στιγμές με Μαρίν και Ζίνι μέσα από όμορφες συνεργασίες που δεν κατέληξαν στο τέρμα.
Είχε τις ευκαιρίες, πλήρωσε τα λάθη της Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ένωση πήγε να πιάσει στον ύπνο τη Σαχτάρ...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr


































